Logo OSM.org

Blogy

Hlavní strana Blog
Aktuální k 23.9.2020 6:41:22
Blogy blogy.
Začal jsem s facebookovou stránkou ne proto, že by byla tak super ale proto, že se tam dají celkem snadno naládovat obrázky rovnou z telefonu a mám to bez práce. Je to přímo z aplikace, proč ne. Jenže pak aplikace přestane fungovat, příspěvky je třeba kopírovat ještě na google groups a jasně, že bych je dával i na twitter, jen kdybych to všechno stíhal. Nejtěžší je něco napsat, pak už se to rozkopíruje. No ale co s obrázky. Někam jdou poslat snadno, někam moc ne. Hlavně z telefonu je problém něco dostat ven.
Nedávno jsem také sepisoval aktuální dění kolem odstávky a buď to nikoho nezajímalo, nebo jsem poskytoval vyčerpávající informace a nenašel se nikdo, kdo by se zeptal, proč nejedou aktualizace. Věřím rozhodně té druhé variantě.
Nadešel tedy čas vytvořit vlastní informační kanál. Takový blogovací systém, do kterého nadatluji text a obrázky co nejjednodušší formou, klidně z telefonu ve volné chvíli při čekání na cokoliv. Samo se to naformátuje, samo to propadne do RSS kanálu. Teď mě došlo, že by byly fajn i notifikace na mobil. A odkaz pak nakopiruji třeba na ten facebook.
Tak tohle je první ten blog.