Logo OSM.org

Nový hardware

Hlavní strana Blog
Aktuální k 25.1.2021 16:26:49

Čas od času se zmíním, že něco kolem tohoto projektu nefunguje, chybí, nebo se rozbilo. A je vždycky úžasné, když se někdo ozve a poskytne pomoc.

Při mém posledním frfňání (že těch dat začíná byt na můj počítač trochu moc), jsem snad ani nedoufal, že by padlo na úrodnou pudu. Není to tak dávno co jsem vyprázdnil projektové prasátko kvůli nákupu záložního disku a vyhlásil, že začínáme střádat na nové počítadlo od nuly. A nejspíš by ještě nějakou dobu trvalo, než by se to povedlo, kdyby si ten odstavec nepřečetl jeden z mála, kteří jsou ochotní tohle všechno podpořit.

Takže velké díky za to, že teď generování map může běžet na lepším počítači než do teď. Bylo třeba přesunout všechny skripty, odzkoušet funkci, opravit skripty, odzkoušet, opravit... Tak je to vždycky, to je normální. Poslední várku map jsem ještě nechával doběhnout v původním režimu a pak si bylo možné všimnout skoku na nový systém, když Polsko bylo zaktualizované dřív než po měsíci, Norsko bylo zaktualizované po nevím jaké době a pak hned startovaly aktualizace map naší republiky co tři dny tak, jako kdysi.

Momentálně probíhá oživování generátoru mapových vzhledů na novém systému, aby bylo možné provádět úpravy. Je to trochu moloch a špatně se hledá, co tam ještě nefunguje. Nevěste hlavu, už vidím světlo na konci tunelu.

Na závěr zprávy o posunu projektového HW o pěkný kus vpřed ještě s potěšením a poděkováním připojím odkaz. Pokud budete potřebovat služby v oblasti projektování staveb, neváhejte oslovit: www.stavari.eu